top

 

Vissen met kunstaas

Kunstaas

Pluggen

Er zijn heel veel pluggen te koop zowel drijvend als zinkend. Voor het zeebaarsvissen wordt de oppervlakte plug veel gebruikt. Je kan deze pluggen kopen in verschillende kleuren en lengtes. Kleuren kunnen soms bepalend zijn voor het vangen van de zeebaars. Maar je kan ook gebruik maken van duikende pluggen tot ± 1 tot 2 meter.

Jigkoppen en twisters

We gebruiken jigkoppen van ± 8 tot 35 gram als je vist van de pier, strekdammen of het strand. Vis je met een kajak of visboot dan kan je zwaardere jigkoppen gebruiken. De jigkop gebruik je in combinatie met een twister of een shad. De jigkop kan worden versierd met hertenhaar in diverse kleuren zoals blauw, groen, rood, geel, wit, zilver en gouden slierten. Speel met het binnendraaien van je jigkop en laat de twister het werk doen.

Lepels en spinners

Voor het vissen op zeebaars vanaf het strand kun je ook gebruikmaken van de Toby en Moresilda spinlepels. Verwijder de dreg van de toby lepel en monteer daar een enkele haak op. Op deze haak bevestig je een twister of een stripje makreel. Deze lepel-twister-combinatie kan soms zeker effectief zijn. Ook kun je gebruik maken van spinners in de kleuren zilver, goud, blauw, wit en rood en verschillende gewichten.

Hieronder zijn een aantal video's over verschillende soorten kunstaas.Blinkers of spinners maken
het bevestigen van kunstaas Het Zelf maken van spinners.
Met dit super kunstaasje kan je zeebaars, fint, makreel, en geep vangen. In deze video kan je zien hoe je deze spinner maakt.Je kan deze spinners/blinkers in verschillende maten maken.
Kunstaas knopen
het bevestigen van kunstaas Het bevestigen van Kunstaas.
Met deze kunstaasknoop of rapalaknoop bevestig ik mijn pluggen, jigkoppen en spinners.
Binden van jigkoppen
het bevestigen van kunstaas Het binden van jigkop en met bucktail
De ronde jigkop is de meest populaire all-around jigkop die gebruikt word bij het vissen op zeebaars. De jigkop heb je in verschillende gewichten, ik gebruik de voldende gewichten, 3,5gr, 7gr, 10gr, 14gr, 21gr, 28gram. Ook twisters kan je in verschillende vormen en kleuren kopen.
het bevestigen van kunstaas Witte jigkop
De jigkop en twister word veel gebruikt bij het vissen op zeebaars. De jigkop heb je in verschillende maten en vormen. Ook kan je de jigp in verschillende kleuren verven, wit, blauw, groen, geel, rood, oranje. Ook de twisters kan je in verschillende kleuren kopen. Voor het binden van jigkoppen gebruik je hertehaar of bucktail.
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player