top

fasebooktwitterGoogle plus

 

Viskoffer
Zondag 25-9-2016 11:20 Jaap van Leeuwen

Viskoffer
Als strandvisser neem je heel wat materiaal mee: onderlijnen, reels, molens, loodjes en natuurlijk eten en drinken. Deze spullen kun je allemaal kwijt in je viskoffer. De viskoffer kun je tillen door een bijpassende draagriem of draagbeugel. Zie je het niet zitten om te tillen, dan kun je ook een viskar aanschaffen.

Hengelmateriaal

Steunen
Er zijn twee soorten steunen: de eenpootsteun en de driepootsteun. De eenpootsteun is ideaal voor het strand. Je duwt het zo het zand in. De driepootsteun kan ook op strand gebruikt worden en wordt ook gebruikt op pieren, dijken en strekdammen.

Hengelfoedralen
Een foedraal is een beschermhoes voor je hengels. Vaak worden deze bij je hengels geleverd. Is dit niet zo, schaf dan een goede aan want een foedraal beschermt je hengels voor beschadigingen.

Hieronder ziet u een aantal instructiesvideo's over strandsteunen, foedralen en de draagbeugel en strandkar.
Wat neem ik mee als ik op strand ga vissen.
viskoffer Inhoud strandkar
In deze video kan je zien welk materiaal je meeneemt als je een dagje gaat strandvissen.
Ook neem je dan twee strandsteunen mee om je hengels in te plaatsen. Deze strandsteunen kan je zelf maken klik op de link om naar de video te gaan.

Het zelf maken van een strandsteun.
viskoffer Kleine strandsteun
Voor het vissen met de lichte hengel neem ik zo weinig mogelijk mee. Als eerste een waadpak die ik aan heb. Als tweede een rugtas met wat je nodig heb, verschillend kunstaas, jigkoppen, lepels. spinners, dobbers enz. Als derde een kleine hengelsteun die met gemak in de rugtas past.
viskoffer Strandsteun zelf maken
Deze 1 poot strandsteun is licht in gewicht en makkelijk om mee te nemen naar het strand Deze strandsteun kan je in verschillende lengte makenhttps://www.destrandvisser.nl
Vervoersmiddelen
viskoffer Zelf een viskar maken (deel 3)
In deze derde en laatste video over de viskar het plaatsen van de: trekstang houder, koppeling, en het uitlijnen trekstang
viskoffer Zelf een viskar maken (deel 2)
In deze tweede video laat ik je verschllende dingen zien. Uitleg schilderen, bewerken van de hoeken, as en wielen plaatsen enz.
viskoffer Zelf een viskar maken (deel 1)
Ik heb meerdere mails gehad of ik een video wil maken over het maken van een viskar. In twee video's leg ik dit uit hoe je dit doet. De eerste video behandel ik hoe je de viskist in elkaar zet,ook het maken van het asgat. Klik hier voor de bouwtekening Je kan deze viskar gebruiken achter de fiets of bromfiets.
viskoffer RVS viskar
Het idee is afkomstig van een steekwagen. De wielen die ik hier voor gebruik zijn luchtbandjes met een doorsnede van 20cm. De as, trekstang en het losse matriaal is gemaakt van RVS. Ook is deze viskar makkelijk mee tenemen in de auto omdat je de trekstang kan loskoppelen.
viskoffer Draagbeugel
De draagbeugel van de firma breakaway is geen miskoop geweest. Ik heb deze draagbeugel vele jaren gebruikt. Het mooie van deze draagbeugel is, als je op je viskist wil gaan zitten er ook een rugleuning is bevestigd. Dus je heb wel een goede steun in je rug.
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player