top

 

Langs de vloedlijn
Zondag 31-7-2016 17:30 Jaap van Leeuwen

Vloedlijn
Langs de vloedlijn is van alles te zien en te beleven. Je weet niet altijd van te voren wat je tegen zal komen en dit kan erg uiteen lopen; van een viswedstrijd tot een aangespoelde zeehond en van garnalenvissers tot strandjutters.

In de video's hieronder laat ik dingen zien die ik zelf tegen kom langs de vloedlijn van Katwijk, maar ook langs de vloedlijn van andere kustplaatsen.
Zeehond
zeepieren Zeehond
Tussen Katwijk en Noordwijk komen vrij veel zeehonden voor. Als je dan naar de wandelaars kijkt die langs het strand lopen dan zie je dat niemand zo'n zeehond ziet. Deze zeehond was aan het jagen op vis en dat was nog geen 10 meter van de kant . Het duurt zeker 10 minuten voordat hij weer boven water komt om te ademen.
Vissen vanaf het strand
zeepieren Schar vissen op het strand
Afgelopen weekeind lekker gevist met mijn allround hengel. De vangst viel erg tegen. Hopelijk brengt de maand September daar verandering in. Als aas gebruikte ik kweekzagers.
zeepieren Vissen met een lichte hengel vanaf het strand
Vissen op schar op het strand van Katwijk. Het plaatsen van een reel op een zeehengel. Voorslag door je geleidenogen halen en het bevestigen van de speltwartel. Het rijgen van een zager op een pierennaald en het plaatsen van de zager op de haak.
Strandvissen met lichtmateriaal
zeepieren Strandvissen met licht hengelmatriaal
Vissen van af het strand met een lichte hengel. Voor deze leuke actieve manier van vissen gebruik ik een lichtehengel van 2,70 meter met een super gevoelige top voor de beetregistratie. Op deze hengel plaats ik zo'n licht mogelijk molentje. Op de spoel van deze molen draai ik een super dunne gevlochtenlijn op. Ik vis in dit filmpje met twee haaks onderlijntje.
HSV Brittenburgh wedstrijden/competitie
zeepieren Langs de vloedlijn
Hallo, dit is de eerste Competitie wedstrijd van hengelsport vereniging De Brittenburgh. Deze vereniging is een gezellige hengelsport vereniging. Voor meer informatie kan je Hier naar de website van de brittenburgh
zeepieren Langs de vloedlijn
Langs de vloedlijn in Katwijk aan Zee.
Vissen op zeebaars vanaf het strand
zeepieren Vissen op zeebaars met licht materiaal.
Licht strandvissen (LSV) is een vistechniek waarbij vissers gebruik maken van een lichte hengel en molen. Een onderlijn van twee of meerdere haken, daaraan een 50 grams loodje beaast met zeepieren of zagers. Gebruikmakend van een rugtas met kleine hengelstandaard struin je langs de vloedlijn af op zoek naar zeebaars of andere soorten vis.
zeepieren Uitwatering Katwijk aan Zee
Mart vist aan de zuidkant en Kees vist aan de noordkant van de uitwatering in Katwijk aan Zee. Als aas gebruiken ze zeepieren en zagers.
Vissen met een strandbal
zeepieren Vissen met een strandbal op het strand van Wassenaarseslag
Met een oostenwind kan je heel goed ook op een andere manier vissen dan met de hengel. En dat is met met een Strandbal. Deze ballon die ik gebruik heeft een diameter van 61cm
Langs de vloedlijn van Katwijk
zeepieren Langs de vloedlijn
Langs de vloedlijn, het zuiderstrand van Katwijk aan Zee.
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player