top

 

Werptechnieken Zeemolen
Zondag 13-12-2018 14:37 Jaap van Leeuwen

Overhead cast of Brighton cast

De overhead cast is de meest gebruikte worp langs de Nederlanse stranden pieren en golf brekers. Maar waarom is deze worp nou zo uniek en waarom gebruikt iedereen deze worp, om de veiligheid? zou kunnen, omdat het een makkelijke worp is? dat is zeker waar, of dat je met deze overhaed cast verder werpt? dacht het niet. De overhaed cast is meer gebazeerd op de spierkracht van de armen. Ook de brighton cast is een makkelijke worp bij deze worp word het lood vanaf de grond gegooid. Gebruik als voorslag minimaal 50 of 60/100ste.

Off the ground cast of pendulum cast

Ook met de zeemolen kan je verder werpen dan 100 meter dan moet je het zoeken in de pendulum style. Je begint dan met de techniek van de off the ground cast. Zodra je deze worp feilloos kan werpen dan kan je beginnen aan de pendulum cast. Deze worp is het zelfde als de off the ground cast alleen deze word niet van af de grond gelanceerd maar van uit de lucht. Bekijk de onderste video's maar.Verder werpen met de zeemolen
off the ground worp Over het hoofd werpen
In Nederland is dit de meest gebruikte worp bij het zeevissen. Op een havenhoofd is het niet zo belangrijk of je ver kan goolen omdat je al in diep water staat te vissen. Maar ga je vanaf het strand vissen is het wel een voordeel dat je verder kan gooien dan 70 meter. Door wat meer techniek in je worp te plaatsen en wat meer onderlijnen te gebruiken met een aasclip kom je al een heel eind.
Pendulum cast Pendulum cast
Als je flink geoefend heeft met de off the ground cast en deze worp feilloos kan gooien. Dan kan je beginnen aan de pendulum cast. Het enige verschil met de OTG is, je leg je lood nu niet meer op het strand maar het lood wordt de lucht in geslingerd (pendelen) als voorbereiding op de pendulum worp.
Off the ground cast Off the ground cast
De Brighton cast is een zeer korte worp om van af de grond werpen. Deze worp is uitgevonden op een pier waar je heel weinig ruimte had om te gooien. De Brighton cast kan je het beste gebruiken op een havenhoofd, strekdam of gewoon vanaf het strand. Gewoon blijven oefenen tot dat je deze worp onder de knie hebt.
off the ground worp Easy cast
In Nederland is dit de meest gebruikte worp bij het vissen vanaf een havenhoofd, strekdam of van het strand. Het is een veilige worp alleen als deze goed word uitgevoerd en met een voorslag van 50 of 60/100ste. Als je gaat vissen sta je dan zelf wel eens stil bij het werpen van je zeelood, van doe ik het wel goed? neem ik een aanloop of maak ik een pirouetje is niet erg hoor maar wil je verder gooien als 70 meter. Dan zullen we meer naar de techniek van het werpen moeten kijken.
 pendulum worp Brighton cast
De Brighton cast is een zeer korte worp om van af de grond werpen. Deze worp is uitgevonden op een pier waar je heel weinig ruimte had om te gooien. De Brighton cast kan je het beste gebruiken op een havenhoofd, strekdam of gewoon vanaf het strand. Gewoon blijven oefenen tot dat je deze worp onder de knie hebt.
Werptechniek (Engels)
zuid Afrikaanse worp Easy ground cast met de zeemolen
Ook voor deze OTG een pendulum hengel van goede kwaliteit. Met deze worp en de techniek, zijn grote afstanden mogelijk. Ook geld hier een voorslag van 70 of 80/100ste. Bij dit soort worpen komt er grote krachten vrij op lijn en hengel.
zuid Afrikaanse worp Pendulum cast met de zeemolen
Leer eerst de techniek van de off the ground cast. Als je deze worp vloeiend kan gooien dan kan je aan de pendulun cast beginnen. Gebruik ook bij deze worp een goede pendulum hengel. En voor deze pendulum cast gebruik ik een voorslag van 70 of 80/100ste. Bij dit soort worpen komt er grote krachten vrij op lijn en hengel.
naar boven
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player