top

 

Vissen met een Zeedobber
Zaterdag 16-8-2014 22:50 Jaap van Leeuwen

Zeedobbers
Een van de meest succesvolle methoden voor het vangen van een groot aantal zeevis is door het gebruiken van een zeedobber. Het is een zeer effectieve manier van vissen vanaf een havenhoofd, strekdam of het strand. Je kan verschillende soorten aas gebruiken bijvoorbeeld, zeepieren , zagers, witjes, zandspiering, garnaal, inktvis, stripje makreel, haring, krab en schelpaas. Met deze manier van vissen kan je zeebaars,fint.makreel, geep, zalm en forrel vangen. Ook kan de haaklijn op diepte worden afgestemd met behulp van een stuitje op de hoofdlijn.

Voordelen van het dobbervissen.

  • Geen last van krabben
  • Je vist met de dobber een grotere oppervlakte
  • Er zijn verschillende dobber montages mogelijk
  • ook met kunstaas
Onderlijnmontage voor de zeedobber.
schuifdobber Dobbermontage
Vissen met een dobber is een spannende en actieve manier van vissen die kan worden gebruikt om een grote verscheidenheid aan vis te vangen. Door gebruik te maken van een stuitje of aasstop is het mogelijk om je dobber zo af te stellen dat je zeeaas net boven de zeebodem zweeft.
zeedobber Een haaks zeedobber lijnmontage
Met deze zeedobber onderlijnmontage is het prima vissen op zeebaars vanaf een havenhoofd of strekdam. Deze lichte sigar pike zeedobber is een goede aanvulling op het dobber vissen op zeebaars. Deze roofvis dobber wordt gebruikt bij het vissen op snoek en snoekbaars.
zeedobber Twee haaks zeedobber onderlijnmontage
Met deze twee haaks zeedobber onderlijnmontage is het prima vissen op zeebaars vanaf een havenhoofd of strekdam. Je kan de zeedobber gebruiken voor alle soorten rondvis zoals de zeebaars, makreel , geep, harders, fint, forrel en natuurlijk de zalm. Deze vissen wel terug zetten in het water waar je ze gevangen hebt.(vangst verbod).
schuifdobber Dropshot zeedobber lijnmontage
Een efficiƫnte manier om te dropshotten op zeebaars. Is het vissen met een dropshot onderlijn gemonteerd onder een zeedobber. Door de natuurlijke beweging van deze zeedobber op de golven krijg je een perfekte beweging van je shad. Ook kan je met de zeedobber in verschillende waterlagen vissen even het stuitje omhoog schuiven of omlaag.
schuifdobber Schuifdobber
Dit is een onderlijnmontage voor de schuifdobber, om te vissen in verschillende waterlagen.
zeedobber Vissen met de zeedobber
In deze video ziet u de lijnmontage van een zeedobber voor het vissen op zeebaars.
Vissen op een havenhoofd
zeebaars_dobber Zeebaars vissen met een zeedobber
Zeebaars vissen met een zeedobber, op de noordpier van IJmuiden.
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player