top

fasebooktwitterGoogle plus

 

Onderlijnen voor zee
Zondag 6-11-2016 9:45 Jaap van Leeuwen

Onderlijn of paternoster
Voor het vissen vanaf het strand kan je gebruik maken van verschillende onderlijnen. De meeste vissers maken de onderlijnen daarom zelf. Iedereen kan dit leren. Neem er gewoon even de tijd voor. In korte tijd maak je genoeg onderlijnen voor een heel visseizoen. Leer eerst de drie basisknopen de lusknoop, dubbele grinnerknoop en de halve bloedknoop. Als je deze knopen kan maken, dan kan je beginnen met je eerste zeeonderlijn.

Onderlijnsystemen
Wat je je eerst moet afvragen is, welke lijnmontage je nodig hebt. De ene vissoort vraagt nu eenmaal om een andere aasaanbieding dan de andere. Soms moet het aas bijvoorbeeld echt op de bodem worden aangeboden en soms juist een stukje daarboven. Ook is niet elke onderlijn geschikt voor iedere visstek.

Instructievideo's
Hieronder ziet u een aantal video's over hoe je verschillende onderlijnen maakt.De basisknopen voor het maken van onderlijnen voor zee.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Twee Basisknopen
Dit zijn de twee basisknopen om een zeeonderlijnen te maken: the New uni knot en Iusknoop. Als je deze twee knopen kan maken dan kan je beginnen met het maken van een zeeonderlijn. Veel plezier
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Drie Basisknopen
Dit zijn de basisknopen om zeeonderlijnen te maken: halve bloedknoop, halvegrinnerknoop en de lus-of achtknoop. Als je deze knopen kan maken dan kan je alle onderlijn maken die hier onder staan. Zijn er vragen dan hoor ik het wel. Veel plezier
Tips en trucs
het monteren van een wartel op een rode nylonbezemafhouder. Hulpmiddel voor onderlijnen
Dit hulpmiddel is speciaal voor het vervaardigen van een bepaald soort onderlijn voor platvis. Deze onderlijn word heel veel gebruikt bij het wedstrijdvissen. Ook worden deze onderlijnen gebruikt bij het vissen vanaf het strand. De berichten die ik hoor over deze onderlijn is dat deze het heel goed doet op de bot en schar.
het monteren van een wartel op een rode nylonbezemafhouder. Hakensteker
De gemini disgorger is een bijzondere hakensteker. Hij is in staat om een haak snel en veilig uit een vis zjn bek te verwijderen. Met deze hakensteker en een beetje oefening, moet u in staat zijn om de haak in een vis binnen een paar seconden te onthaken zonder dat de vis hier een trauma aan overhoud.
het monteren van een swivel tee op een rode nylonbezemafhouder . Veschillende manieren om een zijlijn te bevestigen
Als je zelf zeeonderlijnen wil gaan maken, dan moet je in ieder geval weten hoe je de zijlijntjes aan de hoofdlijn bevestigd. Dit kan op verschillende manieren in deze video een aantal voorbeelden.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Breakaway Impact Shield
Een idee van Ralf Taraschewski, deze heeft een verbetering van de impact Shield gemaakt. Door een stift te gebruiken voor een betere haak bevestiging Hier door kan de haak niet los schieten bij het raken van de grond. Bekijk de video
het monteren van een wartel op een rode nylonbezemafhouder. Rode nylonbezemafhouder met wartel
Het monteren van een wartel op een rode nylon bezemafhouder .
het monteren van een swivel tee op een rode nylonbezemafhouder . Rode nylonbezemafhouder met swivel tee
Het monteren van een swivel tee op een rode nylon bezemafhouder .
Onderlijnmontages voor de wedstrijdvissers
dit is een  portugese onderlijn voor zee. Driehaaks wedstrijdonderlijn
Door gebruik te maken van een hulpmiddel kan je ook fijnere wedstrijdonderlijnen maken. Door lijm te gebruiken kan je ook hele kieine atributen gebruiken om een zeer fijne zeeonderlijn te maken. De bevestiging met stuitjes die ik bij deze wedstrijdonderlijn toepast vraagt ook om een druppel lijm.
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Driehaaks knopenonderlijn
In deze schar, bot, zeebaars en wijting zeeonderlijn. Laat ik je weer een andere bevestiging zien geen kralen, sleeves of lijm maar...
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Driehaaks wedstrijd botonderlijn
Het is belangrijk dat je goede onderlijnen heb voor het wedstrijdvissen. Door het gebruik maken van een hulpmiddel heb je de handen vrij. Deze onderlijn is anders als de driehaaksscharonderlijn andere bevestiging.
dit is een  portugese onderlijn voor zee. Driehaaks wedsrijd scharonderlijn
Voor het wedstrijdvissen gebruik je altijd de beste zeeonderlijnen en zeeaas. Want dit zijn de ingrediƫnten waardoor je een wedstrijd kan winnen. Maar wat is de ideale onderlijn hier voor. In mijn vorige video had ik het over een hulpmiddel voor onderlijnen te maken. Door gebruik te maken van een hulpmiddel maak je super wedstrjd onderlijnen.
dit is een  portugese onderlijn voor zee. Lange zeeonderlijn voor het strand
Deze lange onderlijn wordt gebruikt door de wedstrijdvisser die vanaf het strand vist. Als er tijdens een viswedstrijd niets meer wordt gevangen. Dan is zijn enige hoop de lange zeeonderlijn. Waar schuilt het geheim van deze onderlijn. Al heel wat keren heeft deze onderlijn zich bewezen.
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Postzegel onderlijn
Deze postzegel onderlijn voor zee wordt gebruikt als er echt niets gevangen word in de maanden Januari en Februari als het vriest. Deze onderlijn word gebruikt op het strand. De haakmaat voor deze zeeonderlijn is haakje 12, 10, en 8. Gebruik als aas kleine zeepiertjes, zagers witjes kleine stukjes schelpaas enz.
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Schuiflood montage.
Deze schuiflood geeft bijna geen weerstand tijdens het werpen je kan deze maken met verschilende haaklijntjes Deze onderlijn voor zee wordt gebruikt als er echt niets gevangen word in de maanden Januari en Februari als het vriest. De haakmaat voor deze zeeonderlijn is haakje 12, 10, en 8. Gebruik als aas kleine zeepiertjes, zagers witjes kleine stukjes schelpaas enz.
dit is een  portugese onderlijn voor zee. Portugese onderlijn.
Dit is een onderlijn voor zee met drie haken achter het lood. Deze zeeonderlijn wordt gebruikt als er echt niets gevangen word in de maanden Januari en Februari als het vriest. De haakmaat voor deze onderlijn voor zee is 12, 10, en haakje 8. Gebruik als aas kleine zeepiertjes, zagers witjes kleine stukjes schelpaas enz. Deze onderlijn moet je zijwaarts ingooien en afremmen.
Hulpmiddel voor het maken van eenvoudige onderlijnen
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Rig winders
Ik rol de dwarrellijntjes altijd met hand op en dan draai ik er een ijzerdraadje er omheen. Maar elke keer als ik ga vissen en een onderlijn uit mijn onderlijnenmap pakt dan kan ik ze elke keer uit elkaar halen. Maar met deze rig winders is dat verleden tijd.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Hulpmiddel
Dit eenvoudige hulpmiddel is heel makkelijk te maken. Met deze onderlijnenhulp maak je heel snel een onderlijn voor zee, boot of kayak. De onderlijn die je hier mee maakt is met dubbele zijlijntjes of enkele zijlijnen. Deze onderlijnen zijn ook te gebruiken voor het maken van makreel en haring onderlijnen.
Zomervissen

Voorjaar (maart, april, mei)
Vooral in de maanden maart en april komen de gullen en torren nog even binnen het bereik van de de strandvisser. Omzich dan vol te vreten aan de garnalen en aan ander zeeaas. Voor dat zij weer naar de koudere gedeelten van de noordzee gaan. Ook kunnen we schar vangen in deze periode. Bot is het hele jaar aanwezig. Eind april begin mei gaan de wintervissen plaats maken voor de zomervis. Zodra de temperatuur van het zeewater vijftien graden is, komt de zeebaars naar het ondiepere kustwater toe om zich te voeden met sprot, zandspiering, en krabben.

Zomer (juni, juli. augustus)
De zomer is een van de drukste tijd voor de nederlandse zeevisser, Omdat de temperatuur van het zeewater verder is opgewarmd arriveert de makreel, geep, tong, fint, en harder aan de kust. Er kan dus gericht op worden gevist. Maar je heb natuurlijk verschillende soorten vis, dus ook verschillende soorten onderlijn montages. Hier onder zijn de zomervissen gerangschikt met hun bijpassende onderlijnen.


Zeebaars onderlijnen
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Zeebaars onderlijn
Deze onderlijn kan je in de zomer voor de zeebaars gebruiken. Vis je vanaf het strand dan kan je het beste met lange afstand onderlijnen vissen. Deze onderlijnen hebben minder weerstand door gebruik te maken van een aasclip en aasstop. Door verder te werpen met deze 1 haaks dwarrellijn kom je in dieper gelegen water waar de gul zich ophoud.
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Dwarrellijn met Impact Shield en aasstop
Ook deze onderlijn kan je in de zomer gebruiken om zeebaars te vangen, of in de winter voor de gul. Door met deze gestroomlijnde onderlijn te vissen. werp je veder om de dieper gelegen geulen te bereiken waar de gul zich ophoud. Schuif eerst 2 zeepieren/zagers op haak en als laatst de stripje inktvis, zandspiering of stripje makreel. Zo heb je een mooie cocktail en reukspoor gemaakt.
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Dwarrellijn met aasclip en aasstop
Je kan deze onderlijn in de zomer gebruiken om zeebaars te vangen of in de winter voor de gul. Om door met deze gestroomlijnde onderlijn te vissen berijk je het dieper gelegen water waar de gul zich ophoud. Schuif eerst 2 zeepieren/zagers op de onderlijn en als laatst de zandspiering. Deze zandspiering moet je met heel dun binddraad wikkelen. Zo heb je een mooie cocktail en reukspoor gemaakt.
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Impact bait clip met aasstop
November en december zijn de maanden om gul te vangen. Vis je vanaf het strand dan kan je het beste met langeafstand onderlijnen vissen. Deze onderlijnen hebben minder weerstand door gebruik te maken van een aasclip en aasstop. Door verder te werpen met deze 1 haaks dwarrellijn kom je in dieper gelegen water waar de gul zich ophoud.
dit is een 1 haaks dwarrelonderlijn voor zee met onderaan een aasklip. Dwarrelonderlijn
Dit is een 1 haaks dwarrelonderlijn voor zee. Maak verdere worpen mogelijk door het gebruik van aas clip op uw onderlijn. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 2/0, 3/0, 4/0, 5/0. Wees niet te zuinig met aas
dit is een 1 haaks dwarrelonderlijn voor zee. Dwarrelonderlijn met veer
Dit is een 1 haaks dwarrelonderlijn voor zee met een zijlijn van 100cm lang. Met onderaan een zeelood van 150 gr met aan het lood vast een aasklip. Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0.Wees niet te zuinig met aas
dit is een onderlijn voor zee de dit is de jojo onderlijnmontage. Jojo onderlijnmontage 2
Dit is een jojo onderlijn voor zee en deze zeeonderlijn is er speciaal voor zeebaars grote wijting en gul.Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0, Wees niet te zuinig met aas
dit is een onderlijn voor zee de basis onderlijnmontage video 1. Basis onderlijnmontage video 1
Deze een haaks onderlijn voor zee met aan de onderkant een aasclip. Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0, Wees niet te zuinig met met aas.
Tong onderlijnen
met deze onderlijn voor zee word er veel gevist op tong Tongen-onderlijnmontage
Deze onderlijn voor zee is voor het vissen op tong. Ik gebruik een onderlijnmontage met 2 lange wapperlijnen. Voor deze tongen onderlijn kan je haakmaat 10, 8, 6 gebruiken. Als aas gebruik kleine piertjes, zagers, en garnaaltjes enz. Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam.
tongen onderlijn voor zee maar dan anders. Tongenonderlijn maar dan anders.
Deze onderlijn voor zee is voor het vissen op tong. Ik gebruik hier een weegschaal voor onderlijn. Voor deze tongen onderlijn kan je haakmaat 10, 8, 6 gebruiken. Als aas gebruik kleine piertjes, zagers, en garnaaltjes enz. Deze onderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Met deze zeeonderlijn kan je vanaf het strandvissen, havenhoofd, golfbreker, boot en kayak..
Makreel onderlijnen
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Makrelen paternoster/onderlijn
Het knopen van een makreelonderlijn/paternoster dat doe je met de waterknoop. In deze video kan je zien hoe deze zijlijntjes wordt geknoopt
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Makreel paternoster maken
Makreel vangen is een leuke manier van vissen. Vanaf mei tot half september kan je de makreel overal vangen. Bijvoorbeeld vanaf een havenhoofd, of strekdam. Soms kan je ze vanaf strand vangen.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Kunststof vezel en tinsel
Kunststof vezel en tinsel voor het binden van een 1/0 haak voor een makrelenpaternoster. Het bindmatriaal dat we hier voor gebruiken zijn gekleurde of witte veren, bucktail, hertenhaar, kunststof vezel, en tinsel in verschillende kleuren, goud, zilver enz.
Harder onderlijnen
zeedobber Vissen op harder
Met deze twee haaks lichte dobber onderlijnmontage is het goed vissen op harders.Tijdens de zomer maanden kunnen we harders aantreffen bij alle zeehavens, ook langs de basaltblokken van pieren en in de nabijheid van dijken, steenstortingen en paalhoofden.worden deze vissen gevangen.
zeedobber Lichte zeedobber onderlijnmontage
Je kan met de dobber op verschillende manieren op harder vissen. De een gebruikt een licht pennetje met een enkele haak onder zijn lood. En de andere dobbermontage is met de slimline slider van 8 gram. En als onderlijn meerdere haken boven je lood.
Geep montage
geepdobber Geepdobber
In deze video ziet u de lijnmontage van een geepdobber.
Wintervissen

Herfst (september, oktober, novenber)
Zodra in september de temperatuur van het zeewater naar beneden gaat. Dan komt de garnaal dichter naar de kust om kuit te schieten. Daar komt ook de wijting en gul op af, daar door kan je in de maand september leuke vangsten boeken. Omdat de zeebaars ook nog aanwezig is om zich vol te eten met garnalen voordat deze weer naar het zuiden vertrekken. De maanden oktober en november dit zijn de maanden voor de wijting en de gul. Dan is ook de schar en bot gearriveerd.

Winter (januari, februari, maart)
De maanden januari en februari worden de stille maanden genoemd, zeker als het vriest. Dan trekt de schar en bot naar de diepere gedeelten van de noordzee. We hebben hier ook te maken met verschillende soorten onderlijn montages.


Bot onderlijnen
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Drie haaks dwarrelonderlijn voor bot
Het seizoen voor het vangen bot kan het hele jaar door. Maar het voorjaar dus, maart, april en mei en het najaar,september, oktober en november zijn veruit het beste. Bot heeft een voorkeur aan een zanderige bodem. Je kan deze platvis langs de hele nederlandse kust vangen maar ook in brak water. Deze bot onderlijn met haakmaat 1 is speciaal gemaakt voor het vangen van bot.
de bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Bezem paternoster
Deze bekende onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam, Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis de haakmaat is 8, 6, 4, 2. En voor rondvis haakmaat, 1, 1/0, 2/0
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Draaiende bezemonderlijn
Deze bezemonderlijnmontage is hetzelfde als hierboven alleen de bezemafhouders zijn draaibaar. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam en voor de boot en kajakvisser. Deze zeeonderlijn kan je ook inzetten voor platvis haakmaatje 8, 6, 4, 2. En voor rondvis haakmaatje 1, 1/0, 2/0.
Gul onderlijnen
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. De octopus gul onderlijn
Nog ander halve maand dan is het weer garnalen tijd. En met de trek van die garnalen komt ook weer de wintervis naar de kant toe. Als eerst de bot, wijting en de gul en als laatste de schar. Dus het word weer tijd om je winter onderlijnen te controleren op roestige haken en kapote zijlijntjes. Maar ook nieuwe gul onderlijnen enz.
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Dwarrellijn met aasclip en aasstop
Je kan deze onderlijn in de winter gebruiken om gul te vangen. Om door met deze gestroomlijnde onderlijn te vissen berijk je het dieper gelegen water waar de gul zich ophoud. Schuif eerst 2 zeepieren/zagers op de onderlijn en als laatst de zandspiering. Deze zandspiering moet je met heel dun binddraad wikkelen. Zo heb je een mooie cocktail en reukspoor gemaakt.
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Impact bait clip met aasstop
November en december zijn de maanden om gul te vangen. Vis je vanaf het strand dan kan je het beste met langeafstand onderlijnen vissen. Deze onderlijnen hebben minder weerstand door gebruik te maken van een aasclip en aasstop. Door verder te werpen met deze 1 haaks dwarrellijn kom je in dieper gelegen water waar de gul zich ophoud.
deze draaiende bezempaternoster is een onderlijn voor zee. Gul onderlijn
Deze onderlijn kan je in de winter voor de gul gebruiken. Vis je vanaf het strand dan kan je het beste met lange afstand onderlijnen vissen. Deze onderlijnen hebben minder weerstand door gebruik te maken van een aasclip en aasstop. Door verder te werpen met deze 1 haaks dwarrellijn kom je in dieper gelegen water waar de gul zich ophoud.
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Dwarrellijn met Impact Shield en aasstop
Ook deze onderlijn kan je in de winter gebruiken om gul te vangen. Door met deze gestroomlijnde onderlijn te vissen. werp je veder om de dieper gelegen geulen te bereiken waar de gul zich ophoud. Schuif eerst 2 zeepieren/zagers op haak en als laatst de stripje inktvis, zandspiering of stripje makreel. Zo heb je een mooie cocktail en reukspoor gemaakt.
deze 1 haaks schuivende onderlijn voor zee kan je voor een havenhoofd of strekdam maar ook voor het strand gebruiken. Dwarrelonderlijn met aasstopper
Deze aasstoppers heb je alleen nodig bij 1 haaks onderlijnen waar de aasklip net achter je zeelood gemonteert is. Door de weerstand van het inwerpen van je lood schuift je aas langs de zijlijn omhoog richting wartel. Door een aasstop of sequin te gebruiken zorg je dat het aas op zijn plek blijft. Na het inwerpen geeft de sequin de extra beweging aan je aas.
deze 1 haaks schuivende onderlijn voor zee kan je voor een havenhoofd of strekdam maar ook voor het strand gebruiken. Jojo paternoster.
Deze 1 haaks schuivende jojo onderlijn voor zee. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en. De haakmaat begint bij1/0, 2/0, 3/0, 4/0.Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Wees niet te zuinig met aas.
dit is een 2 haaks gestroomlijnde onderlijn voor zee Gestroomlijnde onderlijn
Een twee haaks onderlijn met aasclips werp je verder weg dan een onderlijn zonder aasclip. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1/0, 2/0, 3/0,
dit is een onderlijn voor zee de basis onderlijnmontage video 1. Basis onderlijnmontage video 1
Deze een haaks onderlijn voor zee met aan de onderkant een aasclip. Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0, Wees niet te zuinig met met aas.
Schar onderlijnen
deze onderlijn met stalen afhouders is een onderlijn voor zee. Drie haaks schar patenoster
Deze paternoster is speciaal gemaakt om schar te vangen. Door de aanwezigheid van drie haken maak je een sterke geurspoor, waardoor de schar op afkomt. Door ook kralen en sequins achter je haken te plaatsen, onstaat er bewegingen en trillingen waardoor de schar word aangetrokken.
deze onderlijn met stalen afhouders is een onderlijn voor zee. Schar onderlijn met rode bezemafhouders
Standaard drie haaks onderlijn voor het vangen van schar.
deze onderlijn met stalen afhouders is een onderlijn voor zee. Schar onderlijn met stalen afhouders
Standaard 3 haaks onderlijn voor het vangen van schar.
deze onderlijn met stalen afhouders is een onderlijn voor zee. Schar onderlijn met witte bezemafhouders
Deze 3 haaks onderlijn kan je inzetten voor het vangen van schar.
Verschillende onderlijnen schar bot en wijting
dit is een 2 haaks dwarrelonderlijn voor zee. Dwarrel onderlijn met 3 haken
Je kan deze onderlijn voor het strand, havenhoofd of strekdam gebruiken. De haakmaat die ik voor deze onderlijn heb gebruikt is 1/0 voor de bovenste zijlijn en 2x haak maatje 6 voor de middelste en onderste zijlijn. Deze onderlijn kan je inzetten voor rondvis en platvis.
het monteren van een wartel op een rode nylonbezemafhouder. Drie haaks combinatie onderlijn
Deze onderlijn onderscheid zich van de andere onderlijnen. Omdat deze onderlijn een combinatie is van twee onderlijn systemen. Maar ontdek het zelf om naar de video te kijken.
dit is een 2 haaks onderlijn voor zee. Holle buis onderlijnmontage1
Deze onderlijn voor zee is een 2 haaks onderlijn met zijlijntjes van ± 20cm lang. Ook deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam en voor boot en kajakvisser. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0 .

Deze onderlijnmontage word ook gemaakt van een luchtslang en dit is een onderlijn voor zee. Holle buis onderlijnmontage2
Deze 2 haaks onderlijn is gemaakt naar het idee van een weegschaalje. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0 .

holle buis onderlijnmontage is een onderlijn voor zee. Holle buis onderlijnmontage3
Deze onderlijnmontage is een 2 haaks onderlijn met zijlijntjes. Door de holle buisjes die gebruikt zijn zorgt voor extra trillingen in het water waardoor de vis op regeer. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0 .
 deze allround 2 stalen spiraal afhouders is een onderlijn voor zee.. Onderlijn met Spiraal afhouders
Dit is een allround onderlijn voor zee met 2 stalen spiraal afhouders. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam en voor de boot en kajakvisser. Deze onderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0.
de bekende delta afhouder is een onderlijn voor zee. Onderlijn met Stalen delta afhouders
Ook deze onderlijn is snel gemaakt met de bekende Delta afhouder. Zorg dat je altijd een paar van deze afhouders in je onderlijnenmap heb.
deze onderlijn met stalen afhouders is een onderlijn voor zee. Onderlijn met stalen afhouders
Deze onderlijn met stalen afhouders kan je gebruiken als het hard stroomd. Deze onderlijn is zwaarder dan de bezemafhouder. Maak de zijlijntjes niet langer dan de afhouders.Deze zeeonderlijn kan je inzetten, voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. En voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0
dit is een verwisselbare onderlijn voor zee. Verwisselbare onderlijn
Met deze onderlijnmontage voor zee is het mogelijk, de zijlijntjes te verwisselen. De zijlijntjes kan je in verschillende lengtes maken. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam, en voor de boot en kajakvisser. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0.
dit is een 2 haaks dwarrelonderlijn voor zee. Dwarelonderlijn
Deze 2 haaks dwarrelonderlijn voor zee met zijlijntjes van 20cm. Deze onderlijn is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam, en voor de boot en kajakvisser. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0, 3/0.
deze lus in lus onderlijn voor zee is een onderlijn zonder toeters en bellen er aan Lus in lus ondelijn.
Deze lus in lus onderlijn voor zee is zonder toeters en bellen er aan. Deze onderlijn worden nog steeds gebruikt in de zeevisserij. Deze onderlijn is te gebruiken voor strand, havenhoofd, strekdam, en voor de boot en kajakvisser. Deze zeeonderlijn kan je inzetten voor platvis haakmaatje, 8, 6, 4, 2. en voor rondvis haakmaatje, 1, 1/0, 2/0 3/0.
Fishing rigs
deze bomber rig onderlijn voor zee heeft een aasklip en twee haaklijntjes Clip down pulley pennel rig
Zoek je een goede zeeonderlijn om gul, grote wijting,bot of zeebaars te vangen.Stop met zoeken en maak de Clip down pulley pennel rig. Deze onderlijn is heel makkelijk te maken. Zorg dat deze onderlijn niet ontbreekt in je rig winders box. Doordat je gebruik maakt van een aasclip, werp je vele meters verder dan een standaard onderlijn. Ook door de schuivende werking van deze onderlijn is deze zeer goed te gebruiken vanaf een havenhoofd, strekdam of vanaf het strand.
deze bomber rig onderlijn voor zee heeft een aasklip en twee haaklijntjes Single hook pulley rig
Deze zeeonderlijn is ontworpen om te gebruiken op een zeer ruwe bodem's. Ook is deze onderlijn favoriet onder de engelse zeevissers, door de eenvoud is deze onderlijn erg makkelijk om te maken. Het ontwerp is gestroomlijnd en dat betekend dat je met deze onderlijn verder mee kan werpen.Het heeft ook een gelijdend systeem wat niet in de war raakt. Deze onderlijn is geschikt voor om vanaf een havenhoofd, strekdam of gewoon vanaf het strand te gebruiken.
deze onderlijn voor zee is mooi gestroomlijnd waar door je verder kan werpen dan met een gewone onderlijn Wishbone rig
Maak verdere worpen mogelijk door het gebruik van aasclip op uw onderlijn. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0. Ook kan je op deze zeeonderlijn een kleinere haakmaat knopen maatje 8, 6, 4, 2.
dit is een 2 haaks dwarrelonderlijn voor zee. Loop rig
Ben je op zoek naar die extra belangrijke meters. Probeer dan deze drie haaks dwarrelonderlijn met aasclip met deze onderlijn werp je verder dan met een gewone 3 haaks onderlijn voor zee. Je zal je afvragen waarom je deze onderlijn nooit eerder heb gebruikt. Deze onderlijn is geschikt voor de casting en lange afstand werper maar ook voor de gewoon gebruik.
deze onderlijn voor  zee word veel gebruikt voor het vissen  op zeebaars. Pennel rig montage
Maak verdere worpen mogelijk door het gebruik van Relay clips op uw onderlijn. Deze onderlijn voor zee is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 2/0, 3/0, 4/0, 5/0.Wees niet te zuinig met aas.
deze bomber rig onderlijn voor zee heeft een aasklip en twee haaklijntjes Bomber rig
Deze bomber rig is een onderlijn voor zee maar dan voor een harde stroming. Deze onderlijn kan je goed gebruiken met springtij. Deze zeeonderlijn is te gebruiken voor het strand, havenhoofd, strekdam. Deze onderlijn kan je inzetten voor gul, wijting en zeebaars. De haakmaat begint bij 1/0, 2/0, 3/0. Wees niet te zuinig met met aas.
Vissen met een strandbal
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Zelf een strandbal net maken
Als je met een strandbal wil gaan vissen heb je bepaalde atributen nodig. Waaronder een strandbal en een netje waar je de strandbal in kan doen. Ook de aansluiting voor de vislijn en lange onderlijn komt aanbod.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Strandbal onderlijnmontage
Deze strandbal heeft een diameter van 61cm. Deze vorm van visserij word gedaan met een aflandelijke wind (oost of zuidoostewind). Er word gevist van af het strand met een korte boothengel. De reel word vol gespoeld met 25 of 40/100 nylon of met gevlochten lijn.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Ballon onderlijnmontage
Het knopen van een onderlijnmontage voor het vissen met een ballon. Zorg dat je een zakje met ballonen in je viskoffer heb. Je kan met een ballon vanaf een havenhoofd vissen. Met laagwater van af een strekdam. En met een oostenwind ook vanaf het strand.
dit zijn de basis knopen voor het maken van onderlijnen voor zee, Tip van De Strandvisser
Het knopen van een vislijn aan een ballon.
Haring patenoster
de bekende delta afhouder is een onderlijn voor zee. Haringpaternoster
Je kan het vissen op haring een beetje vergelijken op het vissen op makreel. Met het vissen op haring word speciaal gebruik gemaakt van haringlood. Dit kan je in verschillende gewichten kopen. De tijd om op haring te vissen begint half maart tot eind mei.
Verschillende video's
dit is een sorteerdoos met haken, kralen, relay clips, swivel beads, sleeves, relay aasclip,  barrel swivel deze matrialen gebruik ik om onderlijnen voor zee  te maken. Mijn sorteerdoos.
Wat heb je allemaal aan materiaal nodig om onderlijnen voor zee te maken.
dit is een  portugese onderlijn voor zee. Hakenmaten voor onderlijnen
Welke haakmaat voor de gul? Welke haakmaat voor de wijting? Welke haakmaat voor de schar, bot of tong? Welke haakmaat voor de zeebaars? Welke haakmaat voor de geep? Welke haakmaat voor de makreel? Voor het maken voor onderlijnen voor zee is het makkelijk welke haakmaat je moet gebruiken.
Onderlijnen die ze gebruiken in Denemarken
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Deense zeeonderlijn 3
Deze zeeonderlijn heeft 2 haken en voor de haak monteer ik felgekleurde kralen. Door de haakmaat aan te passen kan je deze onderlijn gebruiken voor rondvis en platvis. Al deze tierelantijnen zijn aandachttrekkers voor de uiteindekijke hap een zeepier of zager.
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Gul en zeebaars onderlijn 2
Deze deense jo-jo onderlijn wordt gebruikt om grote vissen te vangen. Dit onderlijn systeem gebruiken ze op pieren, steenstortingen, en vanaf het strand. Tijdens binnen draaien van een grote vis, zal je lood omhoog worden getrokken. Waar door je minder kans heb dat je vastloopt met je lood.
deze schuiflood is bevestigd op de voorslag achter de wartel dit is een onderlijn voor zee Deense zeeonderlijn 1
Voor de haak monteren we felgekleurde grote en kleine kralen, spnnerbladen ,gekleurde slangetjes, spin-o-glow dit zijn de ingrediƫnten voor deze vier zeeonderlijn die ik ga maken. Al deze tierelantijnen zijn aandachttrekkers voor de uiteindekijke hap een zeepier of zager enz.
naar boven
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player