top

 

Technium DF CX 270 ML van SHIMANO

REVIEW: Technium DF CX 270 ML van SHIMANO

Features

Stradic ci4 3000F De Technium DF CX 270 ML hengel van SHIMANO weegt 165 gram. De lengte is 2,70 meter. Het werpgewicht is van 7 gram tot 21 gram. De Technium DF CX 270 ML is een lichte, sterke en strakke hengel. SHIMANO geeft een jaar lang fabrieksgarantie.

Prijs

Ik heb 110 euro betaald voor de Technium DF CX 270 ML van SHIMANO. Deze hengel is helaas niet meer te koop in Nederland. Een goed alternatief, met dezelfde kenmerken, is de SHIMANO Beatmaster DX Spinning 270 ML. Kosten: 106 euro (momenteel voordelig te koop voor 84,79 euro bij een bekende viswinkel). Deze hengel lijkt erg op de Technium DF CX 270 ML.

Publiek

De Technium DF CX 270 ML van SHIMANO is geschikt voor de vissers die op zoek zijn naar een lichte hengel.

Plusen minpunten

De Technium DF CX 270 ML van SHIMANO is een tophengel. De hengel ligt prettig in de hand en heeft een stevige grip. De but is van kurk gemaakt. Het is bovendien een goed afgewerkte hengel. Het heeft tevens een stevige set ogen. De pensluiting is super. De actie (het buigen, de kracht) van de hengel is goed. Molens kun je er zeer makkelijk opzetten.

De lengte is 2,70 meter. Dit is prettig om mee te vissen. Het beste is om hengels te kopen die een lengte hebben tussen de 2,40 en de 3 meter, want je hebt dan goede controle over de hengel. Het gewicht is 165 gram, dus het is een lichtgewicht. Samen met een lichte molen heb je een leuke combinatie om de vis te belagen met licht kunstaas. Ik gebruik deze hengel om te vissen vanaf het strand. Meestal worden daar zware zeehengels voor gebruikt. Het vissen met lichte hengels is over komen waaien uit Japan. Door lichte hengels heb je meer gevoel en controle over je kunstaas. In combinatie met een lichte molen, bijvoorbeeld de Stradic CI4 3000F van SHIMANO die ik gebruik (zie andere review), vis je heel prettig. Je bent veel minder snel moe: daarom gooi je niet voor een uur maar de hele dag. Met de lichte Technium DF CX 270 ML van SHIMANO werp je veel makkelijker en heb je meer controle over je kunstaas, bijvoorbeeld soft baits.

Verder heeft de Technium DF CX 270 ML van SHIMANO een goede kwaliteit. Ik heb de hengel nu ruim 2 jaar en de hengel ziet er nog steeds netjes uit en functioneert goed. Ik vond de hengel bovendien best goedkoop voor deze kwaliteit dus dat is ook zeker een pluspunt!

Gezien het bovenstaande heb ik geen minpunten voor deze hengel. Het is echt een goed hengeltje!

Pluspunten

Minpunten

 • Prettige, stevige grip
 • Lichte, sterke hengel
 • Mooi afgewerkt
 • Stevige set ogen
 • Goede pensluiting
 • Actie v.d. hengel is zeer goed
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede lengte en veel controle over de hengel
 • Goede kwaliteit
 • Relatief goedkoop
 • Geen

Conclusie

De Technium DF CX 270 ML van SHIMANO is een perfecte aankoop geweest. Een lichte, sterke hengel met een stevige grip en een goede actie is wat ik zocht en wat ik kocht voor relatief weinig geld. Wat wil een zeevisser nog meer?!

Mail De Strandvisser
Informatie
Copyright / Validatie
Valid XHTML 1.0 Transitional      Valide CSS!
© 2012 destrandvisser.nl Alle rechten voorbehouden.
De strandvisser gebruikt Flash Player
Flash Player