Strandvissen garnalenvissen piervissen

Zeebaarsmaatregelen 2022

17 januari 2022

De onderhandelingen inzake de visserijafspraken tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk zijn – met een flinke vertraging – afgerond. Op basis daarvan heeft de Visserijcommissie de vangstmogelijkheden vastgesteld voor de EU-VK bestanden, waar ook de zeebaars onder valt.

Voor 2022 geldt voor de sportvisserij in januari en februari een meeneemverbod en mag alleen catch & release worden gevist. Van maart tot en met november is een bag limit van twee vissen (minimummaat: 42 cm) van kracht. In december geldt weer catch & release.

Baglimit blijft twee

Inmiddels lijkt het erop dat ook de rest van dit jaar – dus voor een totale periode van negen maanden, van maart tot en met november – de baglimit van twee vissen per dag gehandhaafd blijft. Volgens de visserijwetenschappers van ICES zou een baglimit van drie vissen gedurende acht maanden een vergelijkbare impact hebben. Daar heeft Sportvisserij Nederland samen met de European Anglers Alliance dan ook voor gepleit – helaas tevergeefs. De hoop is dat de regels voor 2023 een ruimere baglimit toelaten.

Bron: Sportvisserij Nederland