Belangrijke vissersknopen

Knopen leren is een belangrijk onderdeel voor de strand-en zeevisser. Voor mijn haken gebruik ik de new uniknoop. Voor mijn leadclip en rolling swivel gebruik ik de uni-knoop en lusknoop. Deze drie knopen gebruik ik voor het maken van al mijn zeeonderlijn. Veel plezier

Lusknoop

Deze lusknoop gebruik ik aan het einde van mijn voorslag, hier aan bevestig ik mijn wartel. Ook gebruik ik deze lusknoop voor al mijn onderlijnen om deze weer te bevestigen aan de wartel van mijn voorslag.

Wat zijn verbindings knopen

Een verbindingsknoop gebruik je, om twee lijnen met elkaar te knopen. Dat kan lijnen zijn met dezelfde diameter, of lijnen met twee verschillende diameter. Met een beetje oefenen, is het binden van een typische verbindingsknoop eigenlijk vrij eenvoudig. De verbindingsknoop gebruiken wij om een voorslag te knopen tussen je hoofdlijn van je molen en je onderlijn. Deze voorslag vangt de kracht op die ontstaat bij het werpen van je zeelood. In de video laat ik je verschillende verbindingsknopen zien.

Knopen voor molen en reel

Deze knoop is vrij eenvoudig te maken. Voordat je een vislijn op je molen of reel spoelt, maak je gebruik van de molenknoop. In deze video laat ik je zien hoe je deze knoop maak.

Verschillende knopen

Je heb hier naast kennis gemaakt met vier belangrijke knopen. Maar ik weet van mijn eigen dat je op een gegeven moment je eigen knopen wil maken. Dus heb ik in deze video verschillende knopen gemaakt.