Vissen met het aasnetje

Naast zeepieren en zagers, kan je ook garnalen, visjes en krabben gebruiken als zeeaas. In Nederland word dit aas weinig gebruikt, terwijl het goed zeeaas is om hier mee te vissen. De maag inhoud van een gul, wijting, schar, bot, zeebaars, of tong , bestaat meestal uit garnalen, visjes of krabben. Naast de zeepier en zager kan je dit aas ook best gebruiken als zeeaas. Of te gebruiken als cocktail, met zeepieren of zagers. Je kan ook een garnalen schepnet gebruiken. In de video laat ik je zien wat je allemaal kan vangen in zo'n netje.

Bekendste aassoort is de zeepier

Het lijkt mij ook niet overbodig een paar woorden te wijden aan de verschillende soorten zeeaas, die ons ter beschikking staan. Er wordt vaak beweerd, dat zeevis niet alleen op de smaak maar dikwijls ook op de geur afkomt, en van haaien is dit met vrij grote zekerheid bewezen. In deze video's legt ik uit, hoe u het beste kunt halen uit het brede scala aan verschillende soorten zeeaas.

De Zager is een geweldig zeeaas

In deze video vertel ik jou meer over het vissen op gul. De keuze van een onderlijn, haakmaat, aas keuze. Vanaf een havenhoofd kan je ook overdag gul vangen, omdat je hier toch in dieper water staat te vissen.

Aas presentatie meshelft en kokkels

Als strandvisser is de keuze voor een mesheft of een kokkel als aas altijd een goede keuze. Meestal na een storm spoelen ze aan op het strand, zorg dat je er vroeg bij bent dat zijn de meeuwen ook. In de video geef ik tips over het schelp aas.

En niet vergeten inktvis als zeeaas

Inktvis is een veelzijdig zeeaas: kleine stukjes kunnen worden gebruikt om platvis, rondvis, en scholen baars te vangen. In de video laat ik je zien hoe je een geurspoor maakt om ook de grotere soorten zoals gul, grote wijting, zeebaars en grote bot te vangen.