Vissen met de schuifdobber op zeebaars

De zeebaars staat bekend om zijn vechtlust en is, vooral in de zomer, een geliefde vis voor Nederlandse zeevissers. Hier boven beschrijf ik drie verschillende vistechnieken om zeebaars te vangen vanaf de pier. In de eerste video vertel ik jou over het vissen met de schuifdobber.

Vissen met shads op zeebaars vanaf de pier

Zeebaars is een van de meest populaire vissoort waar op gevist wordt in de zomer. Ook heb je verschillende manieren om zeebaars te vangen. Een daar van is het vissen met shads. Deze manier van vissen begint ook in Nederland en Belgie vorm te krijgen. In deze video laat ik je kennis maken met deze mooie manier van vissen.

Weedless vissen op zeebaars vanaf de pier

De weedless softbaits visserij is tegenwoordig razend populair in Nederland. Deze vorm van vissen wordt vaak gebruikt bij rotsachtige bodems, pieren, strekdammen, maar ook word er gewoon mee gevist. Voor het weedless vissen zijn er speciale shads ontwikkeld die aan de bovenkant van de shad een uitsparing hebben. Mijn voorkeur gaat uit naar de fish arrow softbaits dit visje is zo natuurtrouw gemaakt dat je bijna wilt zeggen dat het een echt visje is. In de video vertel ik jou meer over deze leuke manier van vissen op zeebaars.

Vissen op Makreel vanaf de pier

In de maanden Juni, july, augustus en september kun je vanaf de pier makreel vangen. In de video laat ik jou twee verschillende manieren zien,  hoe je deze makrelen kunt vangen met licht hengel materiaal.

Vissen op geep vanaf de pier

De geep staat bekend om zijn sierlijke sprongen boven water. Deze vis is voornamelijk in de zomer erg geliefd onder de Nederlandse zeevisser. De geep is een vis die in de bovenste lagen van de zee jaagt op zeebliek. Vanaf mei kan je deze slanke vis vangen op de pieren van Hoek van Holland, Scheveningen en IJmuiden. In de video de 2 manieren om deze sierlijke vis te vangen